Алтернативно / Билки

9 Невероятни терапии при Синдром на Аспергер

Сподели тази статия

Синдромът на Аспергер е нарушение в спектъра на аутизма и като се има предвид колко значително може да повлияе на живота и поведението на засегнатите от него, разбирането на симптомите и потенциалните възможности за лечение е изключително важно.

Лечения за синдром на Аспергер

Синдромът на Аспергер може да се лекува чрез използване на омега-3 мастни киселини, жълт кантарион, промяна в диетата, психиатрична терапия, корекции на социалните умения и витамин В6 и С.

Омега-3 мастни киселини

Има много различни фактори, които влияят на проявата на синдрома на Аспергер, но силата на нервните връзки е със сигурност една от тях. Омега-3 мастните киселини са пряко свързани с лигавицата и защитата на тези ключови пътища, подобрявайки мозъчната функция и намалявайки възпалението, което ги прави съществен аспект при лечението на синдрома на Аспергер. Някои от най-добрите храни, от където можете да се снабдите с омега-3 мастни киселини са сьомга, спанак, соя, орехи и ленено масло.

Жълт кантарион

Това древно средство за подобряване на настроението може също да повлияе на нестабилността на настроението на тези, които страдат от синдрома на Аспергер. Депресията и социалната изолация са общи за хората, страдащи от това разстройство, и тази билкова добавка е известна като стабилизираща настроението. Това обаче е мощна билка с определени странични ефекти, така че консумацията трябва да бъде ограничена и трябва да говорите с лекар, преди да комбинирате това с други фармацевтични лечения.

Промяна в диетата

Някои изследвания показват, че определени хранителни корекции могат да бъдат много полезни при справянето със синдрома на Аспергер. Например, премахването на млечни продукти, сладки храни, глутен и някои консерванти може да помогне за стабилизиране на настроението по различни причини и да намали нервното изтощение и тревожност, което е често срещано явление в това заболяване.

Психиатрична терапия

Справянето с непредсказуемата страна на синдрома на Аспергер може да бъде прекалено много за някои родители, така че търсенето на помощ е силно препоръчително. Психиатричната терапия може да дойде в много различни форми, като терапия с игри и музикална терапия, отключване на начини за общуване и предлагане на нови възможности за развиване на поведенчески умения.

Образователна намеса

Трудно е за някой с Аспергер да работи в традиционна класна стая, поради редица причини – от шум и социално взаимодействие до невъзможност за фокусиране. Образователната намеса може да бъде под формата на персонализирана образователна програма, частни уроци и други стратегии, за да се гарантира, че детето ви се развива интелектуално с нормално.

Витамин C

Този основен витамин е нещо повече от бустер за имунната система; той е също така мощен антиоксидант, който може да изчисти голяма част от оксидативния стрес, който може да попречи на когнитивната функция. Известно е, че витамин С намалява симптомите на депресия и насърчава по-стабилно поведение.

Витамин B6

Някои от най-често срещаните странични ефекти на дефицит на витамин В6 включват нестабилност на настроението, раздразнителност, поведенчески проблеми и депресия, много от симптомите, наблюдавани в резултат на Аспергер. Чрез увеличаване на този витамин във вашата диета, можете да се противопоставите на много от най-трудните странични ефекти на това състояние. Добавете храни като риба тон, банани, сладки картофи и спанак в диетата си, за да повишите нивата на витамин В6.

Маточина

Известен като чудесен тоник за нервната система, маточината е изключително успокояваща за непостоянното или маниакално поведение, което понякога се демонстрира от хора с Аспергер. Екстремните тревоги и поведенчески изблици също могат да бъдат контролирани донякъде с използването на маточина. Можете да смесвате маточина с шейкове или да оставите билките да изсъхнат и да ги приготвите като чай.

Лайка

Една от най-релаксиращите билки в света е лайката, поради което е един от най-популярните сортове чай в света. Лайката е мощна възможност за лечение на синдрома на Аспергер, тъй като може да успокои нестабилното поведение, да спомогне за спокоен сън и да успокои ума, когато човек се чувства тревожен или претоварен.

Внимание!

Това психично разстройство е предизвикателно и динамично в своите проявления. Търсенето на професионална помощ или медицинска диагноза е силно препоръчително, ако детето ви показва признаци или симптоми на синдрома на Аспергер. Ранното лечение, за да се определи курсът за поведенческо развитие, е от решаващо значение.


Източник: Organic Facts

Снимка: Freepik

Свързани статии