Здравни съвети / Интересно

Как да се лекувате от настинка по време на бременност

Сподели тази статия
Да бъдеш болна и да приемаш лекарства по време на бременност не е желателно, но в някои случаи човек просто се разболява, докато е в това състояние. За щастие има много опции, които са одобрени за употреба по време на бременност.

Лечение на настинка по време на бременност

Когато сте бременна, тялото ви е подложено на екстремни количества стрес и се променя много бързо за почти година. Това може да натовари вашите енергийни резерви и имунната система като цяло. Приемането на подходящо лекарство по време на бременността е отличен начин да се сведе до минимум продължителността на Вашето заболяване, без да причинявате нежелани странични ефекти от лекарството.

Винаги е добре да се консултирате с вашия лекар преди да вземете, каквото и да било лекарство, но със сигурност трябва да избягвате следните лекарства по време на бременност:

Ибупрофен

Употребата му през първия триместър може да увеличи риска от спонтанен аборт и поради това трябва да се избягва.

Аспирин

Ако вече използвате аспирин, обикновено е безопасно да продължите, а някои жени използват бебешки аспирин по време на бременност, но редовното приложение на това лекарство, без да говорите с Вашия лекар, не се препоръчва.

Билки

Въпреки че някои билкови лекарства могат да бъдат много ефективни, има много неизвестни странични ефекти и недостиг на изследвания за въздействието на много билкови лечения по време на бременност.

Лечение на грип и настинка по време на бременност с естествени средства

Ако не искате да използвате лекарства докато сте бременна, има и доста естествени средства, които могат да помогнат за облекчаване на настинка или грип по време на бременност, като горещи душове, солени капки за нос, гаргара със солена вода и лимон и чай от джинджифил.

Горещ душ: може да спомогне за отхранчването, облекчаване на възпалението и вашата респираторна система.

Физиологичен разтвор: може бързо да изчисти вашите синуси, където бактериите могат да процъфтяват.

Гаргара със солена вода: може да успокои възпалението и възпаленото гърло, като същевременно елиминира някои от възможните патогени, които ви разболяват!

Чай: Билковият чай, зеленият чай, както и чаят от лимон и джинджифил, могат да помогнат за укрепване на имунната система и за по-бързото ви оздравяване.

Течности: Увеличаването на приема на течности, докато сте болни и бременни е от съществено значение, както за способността на организма ви да се защитава, така и за постоянната нужда на тялото ви да се зарежда с течности, които се губят или се използват за вашето растящо бебе!


Източник: Organic Facts

Снимки: Insplash

Свързани статии

Ползи за здравето от пиене на вода с краставици