Алтернативно / Билки

15 Домашни средства при лупус

Домашни средства при лупус Сподели тази статия

Има много ефективни домашни средства за лечение на лупус, включително използването на пробиотици, куркума, витамин D, джинджифил, омега-3 мастни киселини, ябълков оцет, лимонов сок, зехтин, кисело зеле, кокосово масло, босилек, както и поведенчески средства като намаляване на алкохола, правене на упражнения, масаж и намаляване на стреса.

Домашни средства за лечение на лупус

Зехтин

Високата концентрация на полезни мазнини, съдържащи се в зехтина, включително омега-3, може да спомогне за подобряване на възпаленията, толкова често срещани при пациентите с лупус.

Пробиотици

Поддържането на стомаха в добро състояние е от ключово значение за предотвратяване на лупус. Дефицитът на хранителни вещества е често срещан при пациентите с лупус, затова е важно да се гарантира правилното поемане на хранителни вещества. Изграждането на здрава бактериална среда в червата чрез приемане на пробиотици помага.

Намаляване на алкохола

Ако сте на някакъв вид имуносупресори, пиенето на алкохол със сигурност не е добра идея. Повечето от тези лекарства могат да взаимодействат отрицателно с алкохола или са значително по-слаби, приемани заедно с алкохол.

Магнезиев сулфат

Това е старно, но ефективно решение, в което много хора намират облекчение, правейки си солена баня, която намалява болките в ставите и дискомфорта.Високото съдържание на минерали попива директно в кожата и намалява възпалението и болката, които са два изключително често срещани симптома на лупус. Това не е лек, но е един опит и метод за повишаване на качеството на живот.

Кокосово масло

Има редица ползи за здравето от кокосовото масло, включително балансиране на имунната система, подобряване на храносмилането, понижаване на холестерола и предотвратяване на отрицателната имунна реакция, която лупус стимулира в организма.

Вижте още: Митове и факти за кокосовото масло

Омега-3 Мастни Киселини

Има толкова много изследвания, които се правят по отношение на омега-3 мастни киселини напоследък, че не е изненадващо, че са открити доказателства, че те могат да помогнат да се противодейства на последиците от лупус. Противовъзпалителният характер на омега-3 мастни киселини правят повече, отколкото да помагат на сърцето ви-те също могат да подобрят състоянието на храносмилателната система, общото възпаление на тъканите и болката в ставите.

Куркума

Антиоксидантният и противовъзпалителен характер на куркумата помага също да се намали възпалението, свързано с лупуса и успокоява отрицателния имунен отговор, причинен от заболяването. Има и ефекти върху кръвното налягане и храносмилането, две други области, които обикновено страдат по време на възпаление на лупус.

Масаж

Една от най-древните и популярни форми на алтернативна медицина е масажът. Ако искате да детоксикарате тялото, да постигнете по-ниски нива на стрес, подобряване на метаболитната ефективност, легнете на масата на масажиста и го оставете да направи магията си. При лечение на лупус, добавянето на масаж към ежедневния или седмичния режим е мъдър избор.

Витамин D

Редица проучвания показват силна зависимост между ниските нива на витамин D и появата на автоимунни заболявания, включително лупус. Ето защо, за да избегнете прояви на това състояние, уверете се, че получавате много витамин D – това магическо хранително вещество, което кожата ни произвежда чрез слънчевата светлина!

Джинджифил

Обикновено предписван за тези с артрит и болки в ставите (както и десетки други здравни състояния), джинджифилът е особено подходящ за пациенти с лупус, защото един от първите и най-разпространените симптоми на заболяването е подуване и болки в ставите. Постигането на облекчение при тези проблеми може да бъде първата стъпка към връщане към нормалното качество на живот.

Намаляване на стреса

Хормоните на стреса могат да отслабят още повече имунната система на организма, което позволява на лупуса много по-лесно да нападне здравите тъкани и клетки. Намаляването на стреса показва подобрение на всички органи на тялото и гарантира, че вашите органи и клетки функционират възможно най-ефективно.

Босилек

Билковите лекарства винаги са добри възможности за борба с хроничните заболявания, а босилека е чудесен вариант при лупус. С естествен противовъзпалителен и антиоксидантен потенциал тази билка помага на тялото ви да се адаптира към стреса и ензимните дисбаланси. Свежият босилек представлява всеобхватен подход за защита на вашето здраве и едновременно с това прави вашата храна вкусна.

Упражнения

Естественото освобождаване на ендорфин при правенето на упражнения, заедно с влиянието им върху метаболизма ви и детоксикиращия им капацитет, прави тази дейност от съществено значение, ако искате да сте здрави и да се предпазите от лупус. Редовното правене на упражнения, може да бъде чудесен начин да се предотврати привидно безкрайното изтощение, което причинява това заболяване.

Ябълков оцет

Един от особените странични ефекти на лупуса е, че той намалява съдържанието на солна киселина в организма, но ябълковият оцет пряко стимулира производството на солна киселина в организма. Поддържането на това равновесие е важно и когато се добавят и детоксикационните качества на ябълковия оцет, това домашно лекарство наистина може да бъде много мощно.

Пчелно млечице

Има положителни резултати при опити за третиране на лупус с помощта на пчелно млечице.Данните са на японски автори и са публикувани в медицинското списание „Lupus“

Внимание: Въпреки че лупуса може да бъде хронична болест и да продължи през целия живот (след като се развие), тя не престава да бъде сериозна и заплахата за вашата имунна система винаги е реална. Съвета с лекар за формално лечение е силно препоръчителен, особено за да получите първоначална диагноза и да определите какъв е типа лупус, от който страдате. Тези домашни лекарства могат да се използват заедно с някои имуносупресори, но трябва да обсъдите възможните взаимодействия с вашия лекар.

Свързани статии