Интересно / Психология

Домашни средства при аутизъм

Дете страдащо от аутизъм, Домашни средства при аутизъм Сподели тази статия
Най-ефективните домашни средства за аутизъм включват използването на рибено масло, магнезий, мелатонин, пробиотици, антибактериални и антипаразитни вещества, диетични промени, витамин D, куркума и детоксични вани.

Най-популярните домашни средства при аутизъм са следните:

Магнезиеви добавки

Докато балансираната, питателна диета е от съществено значение за всички деца, магнезият е от особено значение за хората, страдащи от аутизъм. Магнезиевият дефицит може да доведе до редица симптоми, които са в съответствие с често наблюдаваните поведенчески модели при деца с аутизъм, включително люлеене, триене на зъбите, тревожност, лоша концентрация и нисък обхват на внимание. Като се гарантира, че магнезият е част от ежедневния хранителен прием, тези симптоми могат да бъдат намалени, което позволява по-продуктивна поведенческа терапия и подобрено поведение.

Рибено масло

Омега-3 мастните киселини, заедно с някои други видове мастни киселини са полезни и съществени за нормалното и здравословно развитие на организма. Проучванията показват, че високите нива на омега-3 могат да повишат социализацията при хора, страдащи от аутизъм и могат да успокоят хиперактивното поведение и разрушителното поведение. Рибеното масло е една от най-концентрираните и лесно достъпни форми на омега-3, а добавките могат да бъдат намерени почти навсякъде.

Мелатонин

Един от най-близките симптоми / състояния при аутизма е лошия сън. Прекъсването в нормалните цикли на сън може да предизвика раздразнителност, липса на фокус и концентрация, социална тревожност и хроничен стрес. Мелатонинът, обаче е успокояващо вещество, което може да осигури здравословни, спокойни нощи и нива на сън, като по този начин помага на аутистичните деца да поддържат по-спокойна програма.

Пробиотици

Много изследователи твърдят, че една от най-очевидните причини за аутизма е с диетична природа. С други думи, здравето на червата и приемът на хранителни вещества са двамата основни виновници за тежестта (или дори развитието) на аутизма. Чревната пропускливост е тясно свързана с аутизма и пробиотиците често са най-доброто лекарство. Пробиотиците стимулират растежа и развитието на здрави, полезни бактерии в червата, което ни помага ефективно да абсорбираме хранителните вещества и да предпазваме червата от всякакви инфекции. Пробиотиците могат да бъдат намерени в достатъчно количество йогурт, а при по-здравословна стомашно-чревна система някои от симптомите на аутизма могат да намалят.

Без захар и без глутен

Въпреки, че изследванията все още продължават по тази конкретна линия, има много хора, които вярват, че чрез елиминиране на захарта, глутена и други преработени храни, симптомите на аутизма могат да бъдат намалени и поведението започва да се връща към „нормалността“. Това е много гореща тема на разискване в момента, особено с повишеното внимание, което се обръща към глутена през последните години, и с нарастването на „безглутеновите“ диети, независимо от това дали се дължи на хранителна алергия или не.

Защита от бактерии

Други теории за аутизма от екологична гледна точка твърдят, че аутизмът се развива, тъй като червата на детето са изложени на Candida бактерии и други паразитни вещества, които оставят токсични остатъци в червата. Тази много опасна бактериална експозиция в ранна възраст може да обясни много от симптомите на аутизма. Следователно защитата на децата от опасни бактерии и паразити е от съществено значение за пълното им предпазване от възможността за развитие на заболяването.

Витамин D

Този критичен хранителен елемент в нашата диета често се забравя или пренебрегва в замяна на по-„висшите“ витамини. Въпреки това, витамин D е от решаващо значение, както за децата, така и за майките. Ниските нива на витамин D при бременни жени са свързани с по-високи нива на детски аутизъм, дефицитът на витамин D е свързан със синдрома на спукване на червата и други състояния, които засягат стомашно-чревната система, критичен аспект от развитието на аутизма, както е обяснено по-горе. И накрая, витамин D влияе върху функцията на невротрансмитерите, които често са негативно повлияни от тези, страдащи от аутизъм.

Витамин C

Оказва се, че страдащите от аутизъм имат по-висока честота на скорбут, сякаш телата им не обработват достатъчно добре този витамин. Поддържането на висок прием на витамин С в организма спомага за развитието на колаген, антиоксидантна активност, когнитивна функция и клетъчно здраве в целия организъм, като всички те могат да подобрят симптомите и чувствителността на някои аутисти.

Куркума

Като една от най-мощните и гъвкави билки, куркумата предлага антимикробно, противовъзпалително и антиоксидантно действие на организма. Това може значително да подобри здравето на червата и да осигури правилен прием на хранителни вещества, така че много от симптомите на аутизма могат да бъдат намалени или елиминирани напълно.

Внимание: Важно е да запомните, че аутизмът е поведенческо разстройство, а не заболяване и все още няма официално лечение. Това са допълнителни лекарства и трябва да се комбинират с поведенческа терапия. Сам по себе си нито един от двата подхода не би бил особено ефективен. Винаги говорете с лекар, ако подозирате, че детето ви страда от аутизъм, тъй като различните видове заболявания при разстройство от аутистичния спектър често изискват различни подходи за лечение.


Източник: Organic facts

Свързани статии

Лекарите не споделят за всчики опции с контрацепцията